Moji začetki in prvo fitnes tekmovanje

Nov 24, 2020

Moje prvo leto in pol treningov sem obiskovala Fitinn v BTC-JU, fitnes mi je bil predvsem všeč, ker imajo posebej prostor za ženske, kar je bila pri meni ob vpisu ključna pobuda.

Ko se je moje zanimanje za fitnes vedno bolj večalo, sem vedno več spremljala tudi punce iz tujine preko katerih sem spoznala fitnes & bodybuilding tekmovanja.

V začetku leta 2015 je padla končna odločitev, da se bom udeležila tekmovanja in tekmovala v bikini fitness kategoriji. Na vrsti so prišli bolj intenzivni treningi, vedno bolj strikten jedilnik. Vse je bilo novo, veliko sem se rabila naučiti ampak to je bilo v mojem interesu, saj mi je bil celoten proces, celoten lifestyle izredno všeč. Če gledam za nazaj si ne bi nikoli mislila, da bom za katero stvar pokazala toliko interesa, discipline, volje. Skozi priprave sem zrasla v popolnoma drugo osebo, postala sem bolj samozavestna, odločna, predvsem sem začela spoznavati kaj želim početi.

Prišla je sobota 17. 10. 2015, dan tekmovanja. Vedela sem, da sem se maksimalno potrudila, vložila ogromno truda, energije, zaradi vseh teh faktorjev sem bila nase izredno ponosna, da sem lahko obkljukala svoj prvi cilj na svoji fitnes poti.
Ob trenutkih na odru se nikoli v življenju še nisem počutila boljše, bolj samozavestno, saj sem s svojim nastopom pokazala za kaj sem garala pol leta po točno določenem planu, kateremu sem sledila 100%. Motiviralo me je predvsem tudi to, da bi domačim pokazala, da mi je sam fitnes svet zelo všeč, da sem se v temu našla, predvsem da sem našla veselje do dela in kasnejšega napredka.

Tukaj bi svojo zgodbo o mojih začetkih in mojem prvem fitnes tekmovanju zaključila. Ni pa še konec, v naslednji objavi te čaka še nekaj več zanimive vsebine glede samega procesa priprav.